Maki z omletem tamago

Maki z omletem tamago
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
11
Średnia 3 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Awokado  g  x  kcal =  kcal
Sake  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Nori  g  x  kcal =  kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Paluszki krabowe surimi  g  x  kcal =  kcal
Wasabi  g  x   kcal =  kcal
Ryż do sushi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Maki z omletem tamago
  1. 1. Do miski wbijamy jajka. Dodajemy bulion wymieszany wcześniej z sake, cukier, sól i sos sojowy.
    Do miski wbijamy jajka. Dodajemy bulion wymieszany wcześniej z sake, cukier, sól i sos sojowy.
  2. 2. Dokładnie mieszamy, pilnując by jajka się nie ubiły.
  3. 3. Patelnię, najlepiej kwadratową, tzw. tamago, smarujemy oliwą i rozgrzewamy ją.
  4. 4. Wlewamy niewielką ilość ciasta, mniejszą niż na naleśnik i smażymy z jednej strony.
  5. 5. Zwijamy placek w ciasny rulon i przesuwamy go na brzeg patelni.
  6. 6. Wlewamy drugą porcję ciasta i podsmażamy z jednej strony.
  7. 7. Wcześniej przygotowany rulonik ciasta ściśle owijamy świeżo usmażonym, po czym przesuwamy go na brzeg patelni.
  8. 8. Powtarzamy te czynności aż do skończenia się ciasta. W trakcie smażenia zwilżamy patelnię oliwą.
  9. 9. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, obieramy i kroimy w cienkie, podłużne paski.
  10. 10. Na macie bambusowej kładziemy płaty nori. Na 3/4 jego powierzchni kładziemy cienką warstwę ryżu do sushi.
  11. 11. Przez całą długość nori układamy kawałki paluszków krabowych, awokado i pokrojony omlet.
  12. 12. Smarujemy cienką warstwą wasabi.
  13. 13. Za pomocą maty całość zwijamy w ścisły rulon. Następnie usuwamy matę.
  14. 14. Wstawiamy potrawę do lodówki na około 40-60 minut.
  15. 15. Ostrym nożem kroimy rulon na niewielkie kawałki.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia japońska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka owoce ryż
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.803
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});