Maki z łososiem

Maki z łososiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.45
11
Średnia 3.45 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż do sushi  g  x   kcal =  kcal
Łosoś filet  g  x  kcal = 0 kcal
Wasabi  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Maki z łososiem
  1. 1. Na bambusowej macie układamy cienkie plastry łososia.
    Na bambusowej macie układamy cienkie plastry łososia.
  2. 2. Powierzchnię ryby smarujemy niewielką ilością wasabi.
  3. 3. Na płaty łososia przekładamy ryż do sushi i wyrównujemy powierzchnię.
  4. 4. Za pomocą maty zwijamy łososia z ryżem w ciasny rulon.
  5. 5. Wstawiamy do lodówki na około 40-60 minut.
  6. 6. Ostrym nożem kroimy rulon z łososia i ryby w poprzek, w niewielkie plastry.
  7. 7. Gotowe maki podajemy z ćwiartkami cytryny i dekorujemy listkiem bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia japońska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby ryż
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.73
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});