Maki z czarnym sezamem

Maki z czarnym sezamem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sezam - 3 łyżki stołowe
Sos sojowy - 2 łyżeczki do herbaty
Wasabi - 1 łyżeczka do herbaty
Ocena
2.83
12
Średnia 2.83 / 5 (12 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sezam  g  x  kcal =  kcal
Awokado  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Nori  g  x  kcal =  kcal
Wasabi  g  x   kcal =  kcal
Ryż do sushi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Maki z czarnym sezamem
  1. 1. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, obieramy i kroimy w cienkie podłużne paski.
    Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, obieramy i kroimy w cienkie podłużne paski.
  2. 2. Ogórka obieramy i kroimy w cienkie słupki.
  3. 3. Na macie do sushi układamy płaty nori.
  4. 4. Na 3/4 jego powierzchni kładziemy ryż, lekko dociskamy.
  5. 5. Odwracamy płaty nori, tak, aby ryż znalazł się pod spodem, a wodorosty na górze.
  6. 6. Smarujemy nori sosem sojowym i niewielką ilością wasabi.
  7. 7. Kładziemy kawałki ogórka i awokado.
  8. 8. Za pomocą maty całość zwijamy w ścisły rulon, tzw. roll.
  9. 9. Powierzchnię posypujemy czarnym sezamem.
  10. 10. Ostrym nożem kroimy roll w poprzek, na mniejsze kawałki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia japońska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce ryż warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.679
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});