Meksykańskie chimichanga

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
5
Średnia 3 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udo z kury  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Sałata lodowa  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Tortillas  g  x   kcal =  kcal
Kukurydza konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Sos chilli  g  x   kcal =  kcal
Guacamole  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Meksykańskie chimichanga
  1. 1. Pokrój drobno cebulę i dymkę.
  2. 2. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę.
  3. 3. Chili umyj, usuń nasiona i pokrój w cieniutkie paski.
  4. 4. Uda z kurczaka oddziel od kości. Umyj mięso i pokrój w niedużą kostkę.
  5. 5. Rozgrzej olej w dużym garnku i podsmaż cebulę, paprykę i uda na dużym ogniu.
  6. 6. Dodaj czosnek, obrane pomidory, kukurydzę i gotuj przez 2-3 minuty, aż kurczak będzie usmażony.
  7. 7. Dodaj sos chili i wymieszaj.
  8. 8. Podgrzej tortille na suchej patelni.
  9. 9. Na środku placka tortilli połóż łyżkę mięsnego farszu. Zawiń brzegi placka. Żeby się nie rozpadł, możesz spiąć go wykałaczką.
  10. 10. Na patelnię wlej taką ilość oleju, aby miał głębokość 1cm i podsmażaj chimichanagas przez 2-3 minuty z każdej strony.
  11. 11. Podawaj z sałatką z sałaty i śmietany i guacamole.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia meksykańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Blenderowanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.858
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});