Hamburgery z grilla

Hamburgery z grilla
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.2
5
Średnia 3.2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula biała  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Hamburgery z grilla
  1. 1. Łopatkę dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
    Łopatkę dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
  2. 2. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy około 5 minut, na patelni na rozgrzanym oleju.
  3. 3. Do zmielonego mięsa wbijamy dwa jaja, wsypujemy 4 łyżki bułki tartej, usmażoną i odsączoną cebulę, czosnek oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
  4. 4. Z przygotowanej masy formujemy około 1,5cm grubości kotlety.
  5. 5. Tak przygotowane hamburgery smażymy na grillu lub na patelni. Najlepiej smakują w bułce z warzywami i ketchupem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Grillowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.275
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});