Grillowane polędwiczki

Grillowane polędwiczki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.14
14
Średnia 3.14 / 5 (14 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grillowane polędwiczki
  1. 1. Polędwicę myjemy, oczyszczamy z błon i osuszamy. Większe kawałki mięsa kroimy na pół.
    Polędwicę myjemy, oczyszczamy z błon i osuszamy. Większe kawałki mięsa kroimy na pół.
  2. 2. Mieszamy oliwę z octem balsamicznym, rozmarynem, estragonem i zmiażdżonym czosnkiem.
  3. 3. Mięso dokładnie obtaczamy w marynacie i pozostawiamy na około 3-4h w lodówce.
  4. 4. Na rozgrzany ruszt kładziemy polędwiczki i pieczemy z każdej strony na brązowo-złoty kolor. Dobrze przygotowane mięso powinno być soczyste, miękkie i różowe w środku.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia węgierska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Grillowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.758
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});