Łosoś z grilla

Łosoś z grilla
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.7
10
Średnia 3.7 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Sałata karbowana  g  x  kcal =  kcal
Łosoś dzwonko  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś z grilla
  1. 1. Filety z łososia myjemy w zimnej wodzie a następnie odsączamy na papierowym ręczniku.
    Filety z łososia myjemy w zimnej wodzie a następnie odsączamy na papierowym ręczniku.
  2. 2. Mieszamy wino, oliwę oraz sok z cytryny na marynatę.
  3. 3. Dzwonka łososia oprószamy delikatnie białym pieprzem i szczyptą soli.
  4. 4. Przygotowaną marynatą zalewamy rybę i wstawiamy do lodówki na 20 minut.
  5. 5. Odsączone z marynaty dzwonka przekładamy na rozgrzany grill i pieczemy z każdej strony. Rybę podajemy na półmisku z zieloną sałatą.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Grillowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.691
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});