Słodko-kwaśna pierś z grilla

Słodko-kwaśna pierś z grilla
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Słodko-kwaśna pierś z grilla
  1. 1. Piersi z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na połówki.
    Piersi z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na połówki.
  2. 2. W miseczce mieszamy oliwę, cukier, chilli, sok z limonki, 1 drobno pokrojoną paprykę chilli oraz pieprz.
  3. 3. Powstałym sosem polewamy filety i odstawiamy do lodówki na około 30 minut.
  4. 4. Na rozgrzanym grillu układamy połówki filetów. Pieczemy około 10-15 minut obracając dwa-trzy razy, aby mięso się nie przypaliło.
  5. 5. Podajemy na półmisku udekorowanym plasterkami limonki i papryczką chilli.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Grillowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.824
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});