Golonka z grilla

Golonka z grilla
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.18
17
Średnia 3.18 / 5 (17 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Golonka wieprzowa  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Golonka z grilla
  1. 1. Cebulę i ząbek czosnku drobno kroimy i smażymy na patelni, na smalcu, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
    Cebulę i ząbek czosnku drobno kroimy i smażymy na patelni, na smalcu, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  2. 2. Golonkę dokładnie myjemy i wrzucamy na gotującą się i lekko osoloną wodę. Gotujemy przez godzinę w wywarze z dodatkiem przypraw i usmażonej cebuli.
  3. 3. Podgotowaną i ostudzoną golonkę wyjmujemy z wywaru i ostrym nożem robimy nacięcia na skórze.
  4. 4. Mieszamy miód, sos sojowy, zgnieciony ząbek czosnku oraz olej.
  5. 5. Przygotowaną zaprawą smarujemy mięso.
  6. 6. Golonkę nabijamy na rożen i pieczemy na grillu przez około 1.5h od czasu do czasu smarując resztą zaprawy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Grillowanie
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.894
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});