Bruschetta

Bruschetta
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
7
Średnia 4 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Bagietka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bruschetta
  1. 1. Bagietkę kroimy na podłużne plastry grubości około 2cm.
    Bagietkę kroimy na podłużne plastry grubości około 2cm.
  2. 2. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i drobno kroimy.
  3. 3. Czosnek przekrawamy na pół, jeden drobno siekamy a drugi przeciskamy przez prasę i mieszamy z oliwą.
  4. 4. Smarujemy bagietkę oliwą wymieszaną z roztartym czosnkiem i oprószamy pieprzem oraz solą.
  5. 5. Nakładamy na bagietki pomidory, posypujemy posiekaną bazylią.
  6. 6. Układamy pieczywo na grill i pieczemy bagietkę na złoty kolor.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.524
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});