Pizza z szynką i pieczarkami

Pizza z szynką i pieczarkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.92
48
Średnia 3.92 / 5 (48 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Szynka gotowana  g  x   kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pizza z szynką i pieczarkami
  1. 1. Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy rozmieszane z niewielką ilością ciepłej wody drożdże, olej oraz sól.
    Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy rozmieszane z niewielką ilością ciepłej wody drożdże, olej oraz sól.
  2. 2. Ugniatamy jednolite ciasto, przykrywamy je czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
  3. 3. Cebulę oraz pieczarki obieramy, płuczemy, osuszamy i kroimy w krążki.
  4. 4. Ser żółty ścieramy na tartce.
  5. 5. Szynkę kroimy w średnią kostkę.
  6. 6. Wyrośnięte ciasto ugniatamy przez chwilę z odrobiną mąki, po czym rozwałkowujemy.
  7. 7. Smarujemy blachę do pieczenia olejem i równomiernie rozkładamy ciasto.
  8. 8. Układamy na nim cebulę, ser mozzarella, pieczarki i szynkę. Całość posypujemy słodką papryką w proszku, oregano i tartym serem.
  9. 9. Odstawiamy pizzę na 15 minut, aby ciasto podrosło.
  10. 10. Wstawiamy pizzę do nagrzanego do 230°C piekarnika i pieczemy przez około 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.201
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});