Czekoladowe croissanty

Czekoladowe croissanty
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
8
Średnia 3 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ciasto francuskie mrożone  g  x   kcal =  kcal
Czekolada deserowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czekoladowe croissanty
  1. 1. Płaty ciasta francuskiego przecinamy po przekątnej na trójkąty.
    Płaty ciasta francuskiego przecinamy po przekątnej na trójkąty.
  2. 2. Czekoladę dzielimy na kostki.
  3. 3. Każdą kostkę układamy na trójkącie w odległości około 2cm od najdłuższego boku.
  4. 4. Zwijamy dwa trójkąty układając je w rogalik.
  5. 5. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy na niej rogaliki. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem.
  6. 6. Rogaliki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220ºC, na 20 minut. Croissanty powinny mieć złotą, lekko chrupiącą skórkę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.274
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});