Ogórki w musztardzie

Ogórki w musztardzie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.64
11
Średnia 3.64 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Gorczyca  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ogórki w musztardzie
  1. 1. Ogórki ze skórką dokładnie myjemy i koimy na ósemki.
    Ogórki ze skórką dokładnie myjemy i koimy na ósemki.
  2. 2. Do przygotowanego słoika wkładamy przyprawy.
  3. 3. Wodę, cukier i ocet podgrzewamy w rondelku na małym ogniu, dodajemy musztardę i przyprawiamy solą.
  4. 4. Pokrojone ogórki przekładamy do słoika.
  5. 5. Przygotowaną marynatą zalewamy ogórki i zakręcamy nakrętką. Pasteryzujemy około 10 minut.
  6. 6. Słoiki z ogórkami przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu.
  7. 7. .
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.787
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});