Mus z kaszy manny

Mus z kaszy manny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.2
5
Średnia 3.2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Konfitura z wiśni  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Wiśnia  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza manna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mus z kaszy manny
  1. 1. Kaszę manną zalewamy szklanką zimnego mleka i pozostawiamy by napęczniała.
    Kaszę manną zalewamy szklanką zimnego mleka i pozostawiamy by napęczniała.
  2. 2. Resztę mleka gotujemy ze szczyptą soli.
  3. 3. Do gotującego się mleka powoli wlewamy kaszę manną i gotujmy na małym ogniu, delikatnie mieszając, aby nie utworzyły się grudki.
  4. 4. Pod koniec gotowania dodajemy cukier.
  5. 5. Kaszę zdejmujemy z ognia i dodajemy aromat waniliowy.
  6. 6. Całość ubijamy mikserem, aż kasza będzie puszysta, następnie odstawiamy do ostygnięcia.
  7. 7. Kaszę podajemy w salaterkach polane konfiturą oraz przybrane owocami i listkiem mięty.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: kasza owoce
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Sezon: Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.747
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});