Pianka truskawkowa

Pianka truskawkowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
6
Średnia 2.5 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Dżem truskawkowy  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Olej słonecznikowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal = 0 kcal
Serek homogenizowany waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Bakalie  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Masło - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, jaja, olej oraz mleko.
  2. 2. Całość dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Miksując dodajemy resztę składników przeznaczonych na ciasto.
  3. 3. Przygotowaną masę przekładamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy około 40 minut w 180ºC. Po ostudzeniu kroimy na dwie warstwy.
Masa
Składniki potrzebne do wykonania Masa
Cukier - 5 łyżeczek do herbaty
  1. 1. Truskawki dokładnie myjemy, osuszamy i obieramy ze szypułek.
  2. 2. Przekładamy owoce do rondelka i posypujemy cukrem a następnie gotujemy na małym ogniu
  3. 3. Lekko ostudzone miksujemy z żelatyną.
  4. 4. Serek miksujemy z jogurtem i dolewamy do musu.
Składniki potrzebne do wykonania
  1. 1. Na spodnią warstwę ciasta wlewamy przygotowaną masę truskawkową i przykrywamy drugą warstwą, lekko dociskając.
  2. 2. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki, aż całkowicie zgęstnieje.
  3. 3. Wyjmujemy ciasto na talerz, posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy bakaliami i listkami mięty.
Pianka truskawkowa
  1. 1. 
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.741
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});