Clafoutis - czereśnie w cieście

Clafoutis - czereśnie w cieście
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Czereśnia  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Malina  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Clafoutis - czereśnie w cieście
  1. 1. Mąkę, śmietanę, jaja, cukier i sól miksujemy.
    Mąkę, śmietanę, jaja, cukier i sól miksujemy.
  2. 2. Laskę wanilii rozcinamy, zeskrobujemy ziarenka ze środka i dodajemy do reszty składników , całość wymieszamy.
  3. 3. Przygotowaną mieszaninę przelewamy do okrągłego naczynia żaroodpornego, na wysokość około 0,6cm. Pozostałe ciasto odkładamy na bok.
  4. 4. Piekarnik rozgrzewamy do 180ºC i pieczemy ciasto przez 5 minut, aż zetnie się skórka.
  5. 5. Na zapieczonym spodzie układamy warstwę z malin i polewamy pozostałą masą, na koniec układamy wydrylowane czereśnie i wstawiamy do piekarnika.
  6. 6. Tak przygotowane pieczemy około 30 min w temp. 180ºC. Podajemy na ciepło lub zimno, posypane cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.796
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});