Panna cotta z owocami

Panna cotta z owocami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.91
11
Średnia 3.91 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Wiśnia  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jagoda czarna  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna czerwona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Panna cotta z owocami
  1. 1. Wlewamy śmietanę, mleko i 4 łyżki cukru do rondelka, wstawiamy do zagotowania i dokładnie mieszamy trzepaczką.
    Wlewamy śmietanę, mleko i 4 łyżki cukru do rondelka, wstawiamy do zagotowania i dokładnie mieszamy trzepaczką.
  2. 2. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance wrzątku.
  3. 3. Gdy tylko śmietana zacznie się gotować zdejmujemy z ognia i wlewamy żelatynę, bardzo dokładnie mieszając do przestygnięcia.
  4. 4. Gdy krem będzie już chłodny, przelewamy do salaterek i wstawiamy do lodówki.
  5. 5. Jagody i wiśnie dokładnie myjemy, osuszamy na sicie i przekładamy do rondelka.
  6. 6. Na małym ogniu podgrzewamy jagody, wydrylowane wiśnie, wsypujemy resztę cukru i mieszamy.
  7. 7. Dobrze schodzony deser wyjmujemy z lodówki i polewamy gorącym lub zimnym sosem. Na koniec dekorujemy listkami mięty.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.796
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});