Przegrzebki smażone

Przegrzebki smażone
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
6
Średnia 2.5 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Przegrzebek wielki / zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przegrzebki smażone
  1. 1. Świeże małże otwieramy odpowiednimi szczypcami, dokładnie płuczemy i odsączamy z wody.
    Świeże małże otwieramy odpowiednimi szczypcami, dokładnie płuczemy i odsączamy z wody.
  2. 2. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek i podsmażamy czosnek.
  3. 3. Dobrze osuszone przegrzebki wkładamy na patelnię i podsmażamy na małym ogniu z obu stron.
  4. 4. Wlewamy małym strumieniem wino.
  5. 5. Przyprawiamy potrawę pieprzem i solą.
  6. 6. Przegrzebki podajemy na ciepło, skropione z sokiem z cytryny i polane powstałym sosem z wina.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Smażenie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.643
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});