Sałatka z makaronem ryżowym

Sałatka z makaronem ryżowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
6
Średnia 3.5 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech nerkowca  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rzodkiewka  g  x  kcal =  kcal
Makaron ryżowy  g  x  kcal =  kcal
Sałata masłowa  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Tuńczyk w sosie własnym  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z makaronem ryżowym
  1. 1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, na wolnym ogniu, około 10 minut. Makaron nie powinien być rozgotowany.
    Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, na wolnym  ogniu, około 10 minut. Makaron nie powinien być rozgotowany.
  2. 2. Przecedzamy przez sito, polewając makaron zimną wodą.
  3. 3. Paprykę,sałatę, rzodkiewki oraz selera myjemy i osuszamy.
  4. 4. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
  5. 5. Paprykę i selera kroimy w średnią kostkę.
  6. 6. Rzodkiewki trzemy na tartce jarzynowej.
  7. 7. Orzechy prażymy i kruszymy na mniejsze kawałki.
  8. 8. Otwieramy puszkę tuńczyka i odcedzamy go z sosu.
  9. 9. Przekładamy makaron do salaterki, następnie sałatę, paprykę, seler, rzodkiewkę, mięso oraz orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy sola i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: orzechy ryż warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.518
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});