Kotlety baranie mielone

Kotlety baranie mielone
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
4
Średnia 3.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka barania  g  x  kcal = 0 kcal
Łój barani  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety baranie mielone
  1. 1. Mięso płuczemy i kroimy na kawałki.
    Mięso płuczemy i kroimy na kawałki.
  2. 2. Ziemniaki gotujemy i studzimy.
  3. 3. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy, mielimy razem z mięsem i ziemniakami.
  4. 4. Stapiamy tłuszcz, wyjmujemy skwarki i na nim zrumieniamy cebulę.
  5. 5. Do masy mięsnej dodajemy cebulę, jajo, sól, roztarty czosnek i pieprz. Dokładnie ją wyrabiamy.
  6. 6. Wyrobione mięso dzielimy na sztuki. Formujemy kule i obtaczamy w bułce tartej.
  7. 7. Nożem wycinamy kotlety w kształcie serca i smażymy na średnio rozgrzanej patelni.
  8. 8. Podajemy zaraz po usmażeniu, ponieważ tylko wtedy są soczyste.
  9. 9. Serwujemy z gorącymi dodatkami: ziemniakami, zasmażaną włoską kapustą, porami, buraczkami, brukwią, smażonymi pomidorami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: baranina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.779