Kapuśniak z pulpetami z ryżu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Kości na wywar  g  x  kcal = 0 kcal
Pulpety z ryżu  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kapuśniak z pulpetami z ryżu
  1. 1. Siekamy drobno kapustę i gotujemy w 1/2 litra wody.
  2. 2. Z kości i warzyw gotujemy rosół.
  3. 3. Gdy kapusta stanie się miękka, przecedzamy rosół do ka­puśniaku, podprawiamy zasmażką ze smalcu, mąki i pokrojonej drobno cebuli.
  4. 4. Do­dajemy koperek i kmin.
  5. 5. Do kapuśniaku wkładamy łyżką pulpety z ryżu i gotujemy 1/2 godz. Gdy ryż będzie miękki, możemy podawać.
  6. 6. Z kapuśniakiem dobrze komponują się pulpety z samego mięsa, z łoju, kołduny, uszka z grzybami lub kluski grzybowe.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.799