Łosoś gotowany na parze

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łosoś filet  g  x  kcal =  kcal
Soja kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sezam  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś gotowany na parze
  1. 1. Kiełki dokładnie przebieramy.
  2. 2. Przekładamy je na sito i myjemy.
  3. 3. Filety z łososia płuczemy pod zimną, bieżącą wodą, a następnie je osuszamy.
  4. 4. Cytrynę kroimy na pół i wyciskamy sok. Mieszamy go z sosem sojowym i oliwą.
  5. 5. Filety nacieramy solą oraz pieprzem i skrapiamy je przygotowanym sosem.
  6. 6. Układamy filety w parowarze i gotujemy przez około 15-20 minut.
  7. 7. Ugotowaną rybę obkładamy kiełkami i posypujemy sezamem
Klasyfikacja przepisu:
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
Rodzaj głównego składnika: ryby
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.719
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});