Tarta z jagodami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Jagoda czarna  g  x  kcal =  kcal
Mąka kukurydziana  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Mąka - 1.25 szklanek
Sól - 0.25 łyżeczki do herbaty
  1. 1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. 2. Wymieszaj mąkę, cukier, sól, masło, aż ciasto będzie dosyć spójne.
  3. 3. Przenieść ciasto na formę do pieczenia tart.
  4. 4. Włóż do lodówki na około 15 minut.
  5. 5. Wyjmij ciasto i nakłuj widelcem.
  6. 6. Piecz około 20 - 25 minut, aż stanie się rumiane.
Nadzienie
Składniki potrzebne do wykonania Nadzienie
Sok z cytryny - 3 łyżki stołowe
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Odłóż 1 szklankę najładniejszych owoców do ozdobienia tarty.
  2. 2. W średnim garnku zagotuj 1 i 1/2 szklanki jagód z 1/4 szklanki wody.
  3. 3. Gdy woda zawrze, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż owoce zaczną się rozpadać (3 do 4 minut).
  4. 4. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami wody i dodaj do garnka z jagodami.
  5. 5. Dodaj sok i skórkę z cytryny, cukier i sól.
  6. 6. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień.
  7. 7. Gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż mieszanina zgęstnieje. Nie powinno to trwać dłużej niż 1 minutę.
  8. 8. Zdejmij z ognia i zmieszaj z pozostałymi owocami.
Tarta z jagodami
  1. 1. Rozprowadź owocową masę na tarcie.
  2. 2. Pozostałe do dekoracji owoce rozłóż równomiernie na cieście.
  3. 3. Przed podaniem wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.852
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});