Sernik z jagodami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna razowa typ 1850 (graham)  g  x  kcal =  kcal
Len  g  x  kcal =  kcal
Otręby owsiane  g  x  kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ser twarogowy tłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana 30%  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Jagoda czarna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto na podstawę
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto na podstawę
Len - 0.25 szklanki
Woda - 0.3 szklanki
  1. 1. Mieszamy składniki na spójną masę.
  2. 2. Dobrze ugniecionym ciastem wykładamy okrągłą wysoką blachę do pieczenia ciast.
  3. 3. Nagrzewamy piekarnik do 170°C i pieczemy ciasto
Masa serowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa serowa
Mąka - 0.25 szklanki
Sok z cytryny - 2 łyżeczki do herbaty
  1. 1. W dużej misce ubijamy ser na puszystą masę.
  2. 2. Dodajemy powoli cukier i ubijamy mikserem na gładką masę.
  3. 3. Dodajemy po jednym jajku, cały czas ubijając.
  4. 4. Dodajemy mąkę, ekstrakt waniliowy i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.
  5. 5. Dodajemy śmietanę i ubijamy na gładką masę.
  6. 6. Wlewamy mieszaninę serową do formy z ciastem.
  7. 7. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 1h i 15 minut.
  8. 8. Po upływie wymaganego czasu otwieramy drzwiczki piekarnika. Sernik pozostawiamy w uchylonym piekarniku na około 1 godzinę.
Na wierzch
Składniki potrzebne do wykonania Na wierzch
  1. 1. Jagody gotujemy przez chwilę na małym ogniu aż się zaczną rozpadać.
Sernik z jagodami
  1. 1. Ostudzone ciasto wstawiamy do lodówki na około 6h.
  2. 2. Wierzch ciasta polewamy sosem jagodowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.264
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});