Leczo z kurczakiem

Leczo z kurczakiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
9
Średnia 3.33 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Fasolka szparagowa  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Leczo z kurczakiem
  1. 1. Warzywa myjemy.
    Warzywa myjemy.
  2. 2. Mięso myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie (3 łyżki).
  3. 3. Cebulę obieramy, kroimy w paski i podsmażamy na oliwie (2 łyżki).
  4. 4. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski i wrzucamy do cebuli. Garnek przykrywamy i dusimy warzywa na małym ogniu.
  5. 5. Fasolkę szparagową kroimy na połówki i wrzucamy do garnka. Najlepiej wcześniej ją lekko podgotujmy.
  6. 6. Dodajemy pokrojone drobno pomidory.
  7. 7. Cukinię obieramy, kroimy na 4 podłużne części, wyjmujemy z niej nasiona i kroimy w kostkę. Dodajemy do reszty warzyw.
  8. 8. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, a sos gęsty dodajemy podsmażone mięso i jeszcze chwilę dusimy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.805
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});