Zupa z salsefii

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Salsefia  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Grzanki  g  x   kcal =  kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z salsefii
  1. 1. Korzenie salsefii skrobiemy, myjemy, kroimy i wkładamy do garnka z masłem.
  2. 2. Następnie dusimy je pod przykrywką, dodając od czasu do czasu łyżkę bulionu. Gdy korzenie będą miękkie przecieramy je przez sito.
  3. 3. 3.Tak przygotowaną salsefię dodajemy do bulionu.
  4. 4. Pod koniec gotowania, zupę zaprawiamy śmietaną rozrobioną z żółtkami.
  5. 5. Gotową zupę posypujemy posiekanym koperkiem i serwujemy z grzankami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Wiosna,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.48