Kisz z fasolką szparagową i Grana Padano

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Fasolka szparagowa  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Olej słonecznikowy  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ser Grana Padano  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Woda - 4 łyżki stołowe
Sól - 0.5 łyżeczki do herbaty
  1. 1. Najpierw przesiewamy mąkę przez sito, dodajemy sól oraz masło.
  2. 2. Następnie zagniatamy ciasto, dodając powoli zimną wodę.
  3. 3. Po uzyskaniu jednolitej gładkiej konsystencji, uformowane w kulę ciasto odkładamy do lodówki przynajmniej na 40 minut.
  4. 4. Po tym czasie schłodzone ciasto rozwałkowujemy. Stolnicę dobrze jest delikatnie posypać mąką.
  5. 5. Do upieczenia ciasta możemy wykorzystać formę na tartę. Wykładamy nią ciasto, nakłuwamy i wstawiamy ponownie do lodówki na około 10 minut.
  6. 6. Piekarnik nagrzewamy do 200°C i pieczemy ciasto 15 minut na złoty kolor.
Farsz
Składniki potrzebne do wykonania Farsz
Tymianek - 7 łyżek stołowych
Sól - wg. uznania
  1. 1. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki, usuwając gniazda nasienne. Posypujemy solą i pieprzem, oraz smarujemy olejem.
  2. 2. W rozgrzanym do 200°C piekarniku grillujemy paprykę, do momentu aż skórka zrobi się czarna.
  3. 3. Gdy papryka ostygnie usuwamy z niej skórkę i kroimy na mniejsze kawałki.
  4. 4. Następnie gotujemy fasolkę szparagową około 20 minut we wrzącej osolonej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia.
  5. 5. Potem miksujemy w misce jajka, dodajemy śmietanę i Grana Padano.
  6. 6. Dorzucamy fasolkę szparagową i paprykę. Mieszamy z tymiankiem.
  7. 7. Do smaku dodajemy sól i pieprz.
Kisz z fasolką szparagową i Grana Padano
  1. 1. Cały farsz wylewamy na podpieczone ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika na 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.684
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});