Ciasto drożdżowe ze śliwkami i słodką kruszonką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Śliwka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Sól - 1 szczypta
Cukier - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Mleko podgrzewamy.
  2. 2. Wlewamy część mleka do kubka, dodajemy drożdże, szczyptę cukru i pozostawiamy na kilka minut aż rozczyn ruszy.
  3. 3. Resztę mleka wlewamy do dużej miski i mieszamy z masłem i cukrem.
  4. 4. Do mąki dodajemy sól i cukier waniliowy.
  5. 5. Dodajemy stopniowo mieszankę masła i mleka i dokładnie mieszamy.
  6. 6. Dodajemy drożdże.
  7. 7. Wyrabiamy ciasto ręką i pozostawiamy do wyrośnięcia.
Kruszonka
Składniki potrzebne do wykonania Kruszonka
  1. 1. Mieszamy mąkę z cukrem waniliowym i cynamonem, zalewamy roztopionym masłem i mieszamy.
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i słodką kruszonką
  1. 1. Smarujemy blachę masłem i wkładamy dobrze wyrośnięte ciasto.
  2. 2. Rozciągamy je równomiernie na blasze.
  3. 3. Na cieście układamy śliwki, posypujemy kruszonką i pozostawiamy ciasto na 30 minut do wyrośnięcia.
  4. 4. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180°C, aż kruszonka będzie rumiana.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.715
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});