Przepis stworzony przez zespół
Buddha Indian Restaurant
adres: Nowy Świat 23, Warszawa
telefon: 22 826 35 01

Chicken lollipop

Chicken lollipop
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udo z kury  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal = 0 kcal
Seler naciowy  g  x  kcal = 0 kcal
Szczypiorek  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ketchup  g  x   kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chicken lollipop
  1. 1. Przyrządzamy masę: mieszamy mąkę, jajko, sól, pieprz i ocet.
    Przyrządzamy masę: mieszamy mąkę, jajko, sól, pieprz i ocet.
  2. 2. Kawałki kurczaka mieszamy w przyrządzonej masie.
  3. 3. Wrzucamy udka na gorący olej i obsmażamy.
  4. 4. Przekładamy do miski.
  5. 5. Na gorącą patelnie z olejem wrzucamy posiekany czosnek, cebulę, imbir, część posiekanego szczypiorku i dodajemy sos sojowy, ketchup oraz przyprawę chili. Chwilę mieszamy.
  6. 6. Wrzucamy udka na patelnię i mieszamy w sosie.
  7. 7. Gotowe chicken lollipop przekładamy na półmisek i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
  8. 8. Każdą kostkę od udek zawijamy w folię aluminiową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.865
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});