Przepis stworzony przez zespół
Buddha Indian Restaurant
adres: Nowy Świat 23, Warszawa
telefon: 22 826 35 01

Chrupiące warzywa z zielonym chilli

Chrupiące warzywa z zielonym chilli
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal = 0 kcal
Bakłażan  g  x  kcal = 0 kcal
Seler naciowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Kalafior  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Fasolka szparagowa  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal = 0 kcal
Szczypiorek  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka zielona  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka żółta  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Ketchup  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chrupiące warzywa z zielonym chilli
  1. 1. Przyrządzamy panierkę: mieszamy mąkę, jajko,sól, pieprz, ocet.
    Przyrządzamy panierkę: mieszamy mąkę, jajko,sól, pieprz, ocet.
  2. 2. Kawałki warzyw mieszamy w przyrządzonej masie.
  3. 3. Wrzucamy warzywa na rozgrzaną oliwę i obsmażamy.
  4. 4. Na gorącą patelnię z pozostałą po smażeniu warzyw oliwą wrzucamy posiekany czosnek, cebulę, imbir, szczypiorek, sos sojowy, keczup i posiekane zielone chilli.
  5. 5. Chwilę mieszamy.Wrzucamy kawałki usmażonych warzyw i mieszamy w sosie.
  6. 6. Przekładamy na półmisek i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.807
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});