Przepis stworzony przez zespół
Buddha Indian Restaurant
adres: Nowy Świat 23, Warszawa
telefon: 22 826 35 01

Liczi z nadzieniem orzechowo - daktylowym

Liczi z nadzieniem orzechowo - daktylowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech laskowy  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Sos czekoladowy  g  x   kcal =  kcal
Daktyle  g  x  kcal =  kcal
Liczi  g  x  kcal =  kcal
Lody waniliowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Liczi z nadzieniem orzechowo - daktylowym
  1. 1. Daktyle i orzechy drobno siekamy i mieszamy.
    Daktyle i orzechy drobno siekamy i mieszamy.
  2. 2. Liczi (można wykorzystać liczi z puszki) nadziewamy przyrządzoną masą.
  3. 3. Rozkładamy owoce na talerzyku.
  4. 4. Na środku kładziemy gałkę lodów waniliowych.
  5. 5. Na kulce lodów kładziemy wisienkę koktajlową i polewamy sosem czekoladowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.721
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});