Chołodzielec litewski

Chołodzielec litewski
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Rak  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Sok z ogórków kiszonych  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Botwina  g  x   kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal =  kcal
Szczaw  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Buraczki  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chołodzielec litewski
  1. 1. Cielęcinę gotujemy w 1/4 litra wody z odrobiną soli, pokrojoną cebulą i grzybem. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je na talerz, a rosół wciąż gotujemy do momentu, gdy pozostanie 1/2 szklanki.
    Cielęcinę gotujemy w 1/4 litra wody z odrobiną soli, pokrojoną cebulą i grzybem. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je na talerz, a rosół wciąż gotujemy do momentu, gdy pozostanie 1/2 szklanki.
  2. 2. Do rosołu wkładamy wy­myty listek żelatyny. Gdy ta się rozpuści, przecedzamy rosół i pozostawiamy go, aby zastygł.
  3. 3. Osobno dusimy umyte i pokrojone buraczki oraz szczaw, dodając w trakcie kilka łyżek rosołu. Gdy warzywa będą miękkie, przecieramy je przez sito wraz z ugotowanymi na twardo żółtkami. Następnie dodajemy do nich resztę rosołu.
  4. 4. Sok z kiszonych ogór­ków doprowadzamy do wrzenia i studzimy.
  5. 5. Wle­wamy kolejno do wazy przetarte warzywa, ostudzony kwas, pokrojony koperek, szczypio­rek, śmietanę i rozbijamy dokładnie trze­paczką.
  6. 6.  Do wazy wkładamy również pokrojoną w drobną kostkę cielęcinę, przygotowaną galaretę, ogórek, łososia, obrane szyjki i szczypce z ugotowanych raków i jaja na twardo pocięte na pół.
  7. 7. Wazę umieszczamy w lodówce, aby zupa dobrze się schłodziła.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina owoce morza ryby
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.776