Rogaliki z budyniem

Rogaliki z budyniem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.53
30
Średnia 4.53 / 5 (30 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna miękka  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Budyń mleczny waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Czekolada mleczna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rogaliki z budyniem
  1. 1. Drożdże rozrabiamy z mlekiem i cukrem, a następnie odstawiamy do wyrośnięcia.
    Drożdże rozrabiamy z mlekiem i cukrem, a następnie odstawiamy do wyrośnięcia.
  2. 2. W między czasie przygotowujemy budyń według przepisu na opakowaniu.
  3. 3. Wyrośnięte drożdże dodajemy do przesianej mąki i posiekanej, miękkiej margaryny, żółtek i jajka.
  4. 4. Wygniatamy ciasto. W miarę potrzeby podsypujemy mąką.
  5. 5. Z przygotowanego ciasta odrywamy kulę wielkości pięści i rozwałkowujemy na placek grubości około 3mm.
  6. 6. Placek dzielimy na 8 części (tak jak w przypadku pizzy - nożem od środka).
  7. 7. Na końcu każdego kawałka wykładamy łyżeczkę (ewentualnie 3/4 łyżeczki) budyniu i zwijamy rogaliki.
  8. 8. Przygotowane ciastka wykładamy na wysmarowaną brytfannę i pieczemy około 20-25 minut w rozgrzanym do 180°C piekarniku.
  9. 9. Przygotowujemy polewę z czekolady i 4 łyżek wody (w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z wodą).
  10. 10. Upieczone rogaliki dekorujemy przygotowaną polewą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.928
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});