Kruche rogaliki z marmoladą

Kruche rogaliki z marmoladą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.79
34
Średnia 3.79 / 5 (34 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Margaryna  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Marmolada z owoców mieszanych  g  x   kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kruche rogaliki z marmoladą
  1. 1. Z mąki, miękkiej margaryny, jaja, śmietany, cukru pudru, proszku do pieczenia i drożdży zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto przykleja się do stolnicy, podsypujemy mąką i dalej wygniatamy.
  2. 2. Z przygotowanego ciasta odrywamy niewielką porcję wielkości pięści i rozwałkujemy na okrągły placek o grubości około 3-4 mm.
  3. 3. Placek dzielimy na niewielkie trójkąty. Najlepiej kroić nożem od środka do brzegów rozwałkowanego ciasta (tak jak na pizzę).
  4. 4. Na brzeg każdego z trójkątów nakładamy porcję marmolady (około 0,5 łyżeczki), a następnie zwijamy do środka, otrzymując kształtne rogaliki.
  5. 5. Tak przygotowane rogaliki wkładamy na około 20 minut do rozgrzanego do 180°C piekarnika.
  6. 6. Upieczone rogaliki dekorujemy polewą przygotowaną z rozpuszczonej czekolady.
    Upieczone rogaliki dekorujemy polewą przygotowaną z rozpuszczonej czekolady.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.724
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});