Prosty bigos

Prosty bigos
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
6
Średnia 3.33 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Podgrzybek suszony  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Prosty bigos
  1. 1. Jeśli kapusta jest za kwaśna, płuczemy ją w wodzie i odciskamy.
  2. 2. Wrzucamy kapustę do garnka.
  3. 3. Cebulę obieramy, kroimy w talarki.
    Cebulę obieramy, kroimy w talarki.
  4. 4. Do kapusty wrzucamy grzyby, kawałki wędzonego boczku z kością i cebulę.
    Do kapusty wrzucamy grzyby, kawałki wędzonego boczku z kością i cebulę.
  5. 5. Aby bigos w trakcie gotowania nie przywierał możemy dodać niewielką ilość wody.
    Aby bigos w trakcie gotowania nie przywierał możemy dodać niewielką ilość wody.
  6. 6. Bigos przyprawiamy.
  7. 7. Całość gotujemy około 5 godzin na wolnym ogniu.
    Całość gotujemy około 5 godzin na wolnym ogniu.
  8. 8. Grzyby wyjmujemy z bigosu, kroimy je w bardzo drobną kostkę i ponownie wrzucamy do potrawy.
  9. 9. Boczek i kiełbasę kroimy w niedużą kostkę, podsmażamy, dodajemy do bigosu i kontynuujemy gotowanie. Można to zrobić następnego dnia.
    Boczek i kiełbasę kroimy w niedużą kostkę, podsmażamy, dodajemy do bigosu i kontynuujemy gotowanie. Można to zrobić następnego dnia.
  10. 10. Bigos jest najlepszy po kilkunastu godzinach gotowania.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Wsadź sobie w doopę taką tabelkę.
Fajnym wyjściem jest jeszcze papier od electroluxa, jest bardzo wytrzymały i często ...
super w gory. polecam
mini desery ~ Gość
Jami, jami, wygląda obłędnie i pewno jest mega smaczny. Ciężko byłoby mi to powtórzyć, tak ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.511