Prosty bigos

Prosty bigos
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.18
11
Średnia 3.18 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Podgrzybek suszony  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Prosty bigos
  1. 1. Jeśli kapusta jest za kwaśna, płuczemy ją w wodzie i odciskamy.
  2. 2. Wrzucamy kapustę do garnka.
  3. 3. Cebulę obieramy, kroimy w talarki.
    Cebulę obieramy, kroimy w talarki.
  4. 4. Do kapusty wrzucamy grzyby, kawałki wędzonego boczku z kością i cebulę.
    Do kapusty wrzucamy grzyby, kawałki wędzonego boczku z kością i cebulę.
  5. 5. Aby bigos w trakcie gotowania nie przywierał możemy dodać niewielką ilość wody.
    Aby bigos w trakcie gotowania nie przywierał możemy dodać niewielką ilość wody.
  6. 6. Bigos przyprawiamy.
  7. 7. Całość gotujemy około 5 godzin na wolnym ogniu.
    Całość gotujemy około 5 godzin na wolnym ogniu.
  8. 8. Grzyby wyjmujemy z bigosu, kroimy je w bardzo drobną kostkę i ponownie wrzucamy do potrawy.
  9. 9. Boczek i kiełbasę kroimy w niedużą kostkę, podsmażamy, dodajemy do bigosu i kontynuujemy gotowanie. Można to zrobić następnego dnia.
    Boczek i kiełbasę kroimy w niedużą kostkę, podsmażamy, dodajemy do bigosu i kontynuujemy gotowanie. Można to zrobić następnego dnia.
  10. 10. Bigos jest najlepszy po kilkunastu godzinach gotowania.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.613