Zupa po węgiersku

Zupa po węgiersku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.95
21
Średnia 3.95 / 5 (21 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udziec wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Fasola czerwona z puszki  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona ostra  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa po węgiersku
  1. 1. Mięso wołowe myjemy, a następnie kroimy w kosteczkę (2cm na 2cm).
    Mięso wołowe myjemy, a następnie kroimy w kosteczkę (2cm na 2cm).
  2. 2. Następnie kroimy na małe kawałeczki słoninę.
    Następnie kroimy na małe kawałeczki słoninę.
  3. 3. Rozdrobnioną słoninę wrzucamy na rozgrzaną patelnię i wytapiamy tłuszcz. Powinien on pokryć całe dno patelni dość grubą warstwą.
  4. 4. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną wołowinę i delikatnie obsmażamy.
    Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną wołowinę i delikatnie obsmażamy.
  5. 5. Obieramy cebulę i siekamy drobno. Dodajemy do mięsa.
    Obieramy cebulę i siekamy drobno. Dodajemy do mięsa.
  6. 6. Ząbki czosnku pozbawiamy łupiny i bardzo drobno siekamy. Wrzucamy do duszącego się na patelni mięsa.
    Ząbki czosnku pozbawiamy łupiny i bardzo drobno siekamy. Wrzucamy do duszącego się na patelni mięsa.
  7. 7. Obraną i pokrojoną w kostkę pietruszkę dodajemy do gulaszu.
    Obraną i pokrojoną w kostkę pietruszkę dodajemy do gulaszu.
  8. 8. Paprykę czerwoną i papryczkę chilli kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
    Paprykę czerwoną i papryczkę chilli kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
  9. 9. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę i kroimy drobno. Następnie wrzucamy na drugą patelnię i smażymy do momentu kiedy się rozpadną.
    Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę i kroimy drobno. Następnie wrzucamy na drugą patelnię i smażymy do momentu kiedy się rozpadną.
  10. 10. Przygotowujemy bulion warzywny, około 4 litrów, dodajemy obsmażone mięso z warzywami.
  11. 11. Przyprawiamy pieprzem, solą, zielem angielskim, ostrą i słodką papryką w proszku i liściem laurowym.
    Przyprawiamy pieprzem, solą, zielem angielskim, ostrą i słodką papryką w proszku i liściem laurowym.
  12. 12. Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę. Dodajemy je do zupy kiedy mięso jest już miękkie, na pół godziny przed końcem gotowania.
  13. 13. Jeszcze później dodajemy czerwoną fasolę, jakieś 15 minut przed końcem gotowania, tak aby się nie rozpadła.
  14. 14. Na koniec nabieramy około pół kubka bulionu, dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy. Gotujemy jeszcze przez chwilę.
  15. 15. Zupę można podawać z grzankami.
    Zupę można podawać z grzankami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia węgierska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.995
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});