Rosół z kury

Rosół z kury
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.88
8
Średnia 3.88 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Podudzie z kury  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rosół z kury
  1. 1. Przygotowujemy mięso z kury, które dokładnie myjemy.
  2. 2. Następnie wlewamy do garnka około 3,5 litra wody i wkładamy mięso. Zaczynamy gotować na wolnym ogniu.
    Następnie wlewamy do garnka około 3,5 litra wody i wkładamy mięso. Zaczynamy gotować na wolnym ogniu.
  3. 3. Czekamy do momentu kiedy woda z mięsem zaczyna wrzeć, zbieramy szumowiny. Powtarzamy czynność kilka razy, aż bulion będzie klarowny.
    Czekamy do momentu kiedy woda z mięsem zaczyna wrzeć, zbieramy szumowiny. Powtarzamy czynność kilka razy, aż bulion będzie klarowny.
  4. 4. Potem obieramy i myjemy warzywa, kroimy wzdłuż i wkładamy do rosołu. Rosół będzie smaczniejszy, jeśli cebulę lekko przyrumienimy.
    Potem obieramy i myjemy warzywa, kroimy wzdłuż i wkładamy do rosołu. Rosół będzie smaczniejszy, jeśli cebulę lekko przyrumienimy.
  5. 5. Dodajemy pieprz, listek laurowy i solimy.
    Dodajemy pieprz, listek laurowy i solimy.
  6. 6. Gotujemy minimum 3 godziny na wolnym ogniu.
    Gotujemy minimum 3 godziny na wolnym ogniu.
  7. 7. Podajemy z makaronem, marchewką i koperkiem.
    Podajemy z makaronem, marchewką i koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Gotowanie
Złożoność przepisu:
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.813
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});