Naleśniki z musem z kiwowo-jabłkowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kiwi  g  x  kcal =  kcal
Jabłko winne  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki z musem z kiwowo-jabłkowym
  1. 1. Przepis na ciasto:
  2. 2. 
  3. 3. Mąkę przesiewamy przez sito do miski. Robimy w środku dołek. Do dołka wbijamy jedno jako i z drugiego żółtko.
  4. 4. Dolewamy stopniowo mleka i mieszamy ciasto do uzyskania konsystencji śmietany. Doprawiamy solą i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 30 min.
  5. 5. 
  6. 6. Farsz:
  7. 7. 
  8. 8. Kiwi kroimy na połówki i wybieramy miąższ łyżeczką do herbaty i drobno siekamy.
  9. 9. Jabłko obieramy ze skórki, kroimy w plasterki, następnie w słupki i ostatecznie w kostkę.
  10. 10. Składniki wrzucamy do garnka, dodajemy pół łyżeczki gałki muszkatołowej, pół łyżeczki cynamonu, łyżkę cukru i gotujemy 10 minut stale mieszając.
  11. 11. 
  12. 12. Przygotowanie:
  13. 13. 
  14. 14. Smażymy cienkie naleśniki.
  15. 15. Naleśnik kładziemy na talerzu lub desce, nakładamy nadzienie i zwijamy w rulon lub tak jak krokiety (polecam zwijanie jak krokiety, wtedy farsz nam nie ucieka).
  16. 16. Na talerzu układamy naleśnik, plasterki kiwi i polewamy sosem z farszu oraz posypujemy odrobiną reszty cynamonu.
  17. 17. Podajemy na gorąco.
  18. 18. 
  19. 19. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.609
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});