Sałatka z paluszkami krabowymi

Sałatka z paluszkami krabowymi
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.43
7
Średnia 4.43 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Paluszki krabowe surimi  g  x  kcal = 0 kcal
Sałata masłowa  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Rzodkiewka  g  x  kcal =  kcal
Kukurydza konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z paluszkami krabowymi
  1. 1. Sałatę myjemy i kroimy w cienkie paski.
    Sałatę myjemy i kroimy w cienkie paski.
  2. 2. Następnie myjemy jajka, wstawiamy do wody i gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy i obieramy ze skorupki, kroimy w kosteczkę.
  3. 3. Pomidory i ogórki myjemy i kroimy w kostkę.
  4. 4. Rzodkiewkę kroimy w krążki lub półksiężyce.
  5. 5. Odlewamy kukurydzę z zalewy, dodajemy do sałatki.
  6. 6. Paluszki rozpakowujemy i kroimy w plasterki średniej grubości.
  7. 7. Wyciskamy sok z cytryny.
  8. 8. Całość doprawiamy solą, pieprzem według uznania, wlewamy sok z cytryny i dodajemy majonez. Mieszamy. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Złożoność przepisu:
Metody przygotowania:
Kuchnie świata:
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.931
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});