Tarta ze szpinakiem

Tarta ze szpinakiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szpinak  g  x  kcal =  kcal
Ser Feta  g  x  kcal =  kcal
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tarta ze szpinakiem
  1. 1. Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę.
    Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę.
  2. 2. Dodajemy pokrojone w kostkę masło, 2 całe jajka i 2 żółtka oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto.
    Dodajemy pokrojone w kostkę masło, 2 całe jajka i 2 żółtka oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto.
  3. 3. Dzielimy ciasto na dwie części i każdą z nich wałkujemy na dość cienki placek.
    Dzielimy ciasto na dwie części i każdą z nich wałkujemy na dość cienki placek.
  4. 4. Wstawiamy tarty do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy aż ciasto nabierze lekko złocistego koloru, przez około 10-15 minut.
    Wstawiamy tarty do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy aż ciasto nabierze lekko złocistego koloru, przez około 10-15 minut.
  5. 5. Piersi z kurczaka (dwie pojedyncze) myjemy pod zimną, bieżącą wodą, osuszamy i kroimy w kostkę.
    Piersi z kurczaka (dwie pojedyncze) myjemy pod zimną, bieżącą wodą, osuszamy i kroimy w kostkę.
  6. 6. Na patelni rozgrzewany olej, a następnie smażymy mięso. Doprawiamy je solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzewany olej, a następnie smażymy mięso. Doprawiamy je solą i pieprzem.
  7. 7. Szpinak wrzucamy na osobną, dużą patelnię (bez dodatku tłuszczu) i podsmażamy.
    Szpinak wrzucamy na osobną, dużą patelnię (bez dodatku tłuszczu) i podsmażamy.
  8. 8. Przekładamy szpinak do miski. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę fetę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i bazylią.
    Przekładamy szpinak do miski. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę fetę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i bazylią.
  9. 9. Przygotowaną masę szpinakową przekładamy na podpieczone spody do tart. Na wierzch kładziemy podsmażone mięso. Możemy także polać pozostałym po zagniataniu ciasta białkiem.
    Przygotowaną masę szpinakową przekładamy na podpieczone spody do tart. Na wierzch kładziemy podsmażone mięso. Możemy także polać pozostałym po zagniataniu ciasta białkiem.
  10. 10. Tarty wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez około 15-20 minut.
    Tarty wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez około 15-20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
Złożoność przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.995
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});