Zupa kasztanowa ze śmietaną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasztan jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa kasztanowa ze śmietaną
  1. 1. Z warzyw gotujemy wywar.
  2. 2. Sparzone i obrane z łupin kasztany gotujemy z masłem i wodą. Gdy będą miękkie przecieramy je przez sito i mieszamy z czystym wy­warem z jarzyn.
  3. 3. Zupę zaprawiamy mąką zmieszaną ze śmietaną.
  4. 4. Część ja­rzyn z wywaru kroimy i dodajemy do zupy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd592459 revia rimonabant acomplia buy sildalis amoxicillin albuterol
wh0cd560494 tadalafil buy seroquel allopurinol
wh0cd327636 revia stromectol buy prednisolone
wh0cd583364 tetracycline
wh0cd496565 valtrex 500mg
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.871