Kotlety z kurczaka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.67
3
Średnia 4.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety z kurczaka
  1. 1. Pokroić pierś z kurczaka w kostkę, dodać 2 łyżki oleju wymieszać i wstawić na 2 godz do lodówki.
  2. 2. Po wyjęciu z lodówki dodać 2 jajka, 20 dkg startego żółtego sera, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki majonezu. Do smaku sól, pieprz, Kucharek lub Vegeta. Wymieszać wszystko dokładnie i wstawić na 1 godz. do lodówki.
  3. 3. Nakładać łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć jak racuchy.
  4. 4. Delektować się smakiem ;)
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Smażenie
Złożoność przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.784
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});