Tofu po grecku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Tofu  g  x  kcal = 0 kcal
Zioła prowansalskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tofu po grecku
  1. 1. Kroimy tofu w niewielką kostkę.
  2. 2. Mieszamy bułkę tartą z ziołami prowansalskimi, a następnie obtaczamy w niej kostki tofu.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy na nim tofu.
  4. 4. Ścieramy obraną marchew na grubej tarce.
  5. 5. Na patelni rozgrzewamy pozostały olej i podsmażamy na nim pokrojonego w cienkie pół-plasterki pora.
  6. 6. Do pora dodajemy marchew i smażymy do miękkości. Podlewamy niewielką ilością wody.
  7. 7. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
  8. 8. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  9. 9. Dodajemy tofu i całość mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.812
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});