Quiche lorraine

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ser Gruyere  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Szynka gotowana  g  x   kcal =  kcal
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Quiche lorraine
  1. 1. Z mąki, margaryny i wody oraz szczypty soli zagniatamy ciasto.
  2. 2. Zagniecione ciasto formujemy w kulę, przekładamy na talerz i wstawiamy do lodówki na około godzinę.
  3. 3. Szynką oraz boczek kroimy w kostkę i podsmażamy je na patelni.
  4. 4. Ser ścieramyj na tarce.
  5. 5. Jajka wbijamy do miski. Dodajemy śmietanę oraz szczyptę soli i pieprzu, a następnie dokładnie ubijamy je.
  6. 6. Schłodzonym ciastem wylepiamy natłuszczoną tortownicę lub dość głęboką, okrągłą formę do ciasta - dokładnie oblepiamy zarówno dno, jak i boki.
  7. 7. Na cieście rozkładamy podsmażony boczek i szynkę, zalewamy ubitymi ze śmietaną jajkami i całość posypujemy startym serem.
  8. 8. Wstawiamy placek do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez około 35-45 minut na złocisty kolor.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: 4-6
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.669
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});