Słodko-kwaśne krewetki w tajskim stylu

Słodko-kwaśne krewetki w tajskim stylu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ogony z dużych krewetek - 16 sztuk
Cukier - 1 łyżeczka do herbaty
Sos rybny - 1 łyżka stołowa
Sos z ostryg - 1 łyżka stołowa
Sok pomidorowy - 2 łyżki stołowe
Woda - 3 łyżki stołowe
Sznurek kulinarny - wg. uznania
Ocena
3.47
19
Średnia 3.47 / 5 (19 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ananas w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sok pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Słodko-kwaśne krewetki w tajskim stylu
  1. 1. Przygotować 4 arkusze papieru do gotowania SAGA.
  2. 2. Obrać i posiekać czosnek. Sparzyć pomidor i pociąć na małe kawałki razem z ogórkiem oraz ananasem, cebulę pociąć na cienkie plastry.
  3. 3. Składniki sosu wymieszać, dodać do niego krewetki oraz warzywa.
  4. 4. Umieścić jedną czwartą mieszaniny warzyw i owoców na środku każdego arkusza papieru. Zrobić sakiewki SAGA - podnieść krawędzie papieru i związać sznurkiem kulinarnym.
  5. 5. Sakiewki gotować na parze przez około 10 minut w bambusowym naczyniu przeznaczonym do gotowania na parze (lub w innym jeżeli nie posiadamy bambusowego). Podawać z ryżem lub makaronem.
    Sakiewki gotować na parze przez około 10 minut w bambusowym naczyniu przeznaczonym do gotowania na parze (lub w innym jeżeli nie posiadamy bambusowego).
Podawać z ryżem lub makaronem.
  6. 6. WSKAZÓWKA: Chcąc sprawnie zdjąć skórkę z pomidora, wystarczy w dolnej jego części naciąć krzyżyk i włożyć do gotującej się wody na 5 sekund, następnie ostudzić w zimnej wodzie. Po takiej ciepło - zimnej kąpieli skórka łatwo zejdzie.
    WSKAZÓWKA: Chcąc sprawnie zdjąć skórkę z pomidora, wystarczy w dolnej jego części naciąć krzyżyk i włożyć do gotującej się wody na 5 sekund, następnie ostudzić w zimnej wodzie. Po takiej ciepło - zimnej kąpieli skórka łatwo zejdzie.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.942
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});