Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Fisch & chips z sielawy z chłodnikiem na botwince i rakach

Fisch & chips z sielawy z chłodnikiem na botwince i rakach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
22
Średnia 4 / 5 (22 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sielawa  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Jogurt  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Botwina  g  x   kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal = 0 kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Fisch & chips z sielawy z chłodnikiem na botwince i rakach
  1. 1. Sielawy czyścimy odcinamy głowę i wyciągamy ości przyprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. Z mąki, wody (bardzo zimnej), jajka i proszku robimy ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego.
  3. 3. Smażymy na głębokim tłuszczu najlepiej na oleju słonecznikowym.
  4. 4. Podajemy na bukiecie sałat z bardzo cienkimi frytkami.
  5. 5. Aby przygotować sos gotujemy szyjki rakowe ok. 5 min.
  6. 6. Kroimy i łączymy ze zmiksowanymi liśćmi botwinki, jogurtem i musztardą. Doprawiamy świeżym koprem i sokiem z cytryny.
    Kroimy i łączymy ze zmiksowanymi liśćmi botwinki, jogurtem i musztardą. Doprawiamy świeżym koprem i sokiem z cytryny.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.665