Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową

Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Płatki dzikiej róży - 10 g
Pomidory malinowe - wg. uznania
Tymianek świeży - wg. uznania
Koniak lub Brendy - 20 ml
Ocena
4
26
Średnia 4 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Przepiórka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową
  1. 1. Przepiórki trybujemy z kości, przyprawiamy solą pieprzem i utartymi z cukrem oraz cytryną płatkami róży.
  2. 2. Pomidory filetujemy z pestek i skóry, układamy na cukrze i pieczemy skropione oliwą z oliwek i octem balsamiko.
  3. 3. Przepiórki smażymy na oliwie flambirujemy koniakiem.
  4. 4. Upieczone przepiórki odkładamy w ciepłe miejsce, a pozostały smak od smażenia łączymy z marynatą.
  5. 5. Gotujemy ok. 3 min i zaciągamy zimnym masłem.
  6. 6. Przepiórkę układamy na konfiturze z pomidorów i polewamy różanym sosem.
    Przepiórkę układamy na konfiturze z pomidorów i polewamy różanym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.746