Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową

Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Płatki dzikiej róży - 10 g
Pomidory malinowe - wg. uznania
Tymianek świeży - wg. uznania
Koniak lub Brendy - 20 ml
Ocena
3.96
25
Średnia 3.96 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Przepiórka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową
  1. 1. Przepiórki trybujemy z kości, przyprawiamy solą pieprzem i utartymi z cukrem oraz cytryną płatkami róży.
  2. 2. Pomidory filetujemy z pestek i skóry, układamy na cukrze i pieczemy skropione oliwą z oliwek i octem balsamiko.
  3. 3. Przepiórki smażymy na oliwie flambirujemy koniakiem.
  4. 4. Upieczone przepiórki odkładamy w ciepłe miejsce, a pozostały smak od smażenia łączymy z marynatą.
  5. 5. Gotujemy ok. 3 min i zaciągamy zimnym masłem.
  6. 6. Przepiórkę układamy na konfiturze z pomidorów i polewamy różanym sosem.
    Przepiórkę układamy na konfiturze z pomidorów i polewamy różanym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.232