Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Sandacz panierowany w ziarnach słonecznika na carpaccio z pomidorów, ze złocistymi placuszkami z kiszonej kapusty i sosem chimichurri

Sandacz panierowany w ziarnach słonecznika na carpaccio z pomidorów, ze złocistymi placuszkami z kiszonej kapusty i sosem chimichurri
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.79
24
Średnia 3.79 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sandacz  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz panierowany w ziarnach słonecznika na carpaccio z pomidorów, ze złocistymi placuszkami z kiszonej kapusty i sosem chimichurri
  1. 1. Sandacza przyprawiamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny odstawiamy w chłodne miejsce na min 2 godziny.
  2. 2. Sandacza panierujemy w ziarnach słonecznika i smażymy na oleju z dodatkiem masła.
  3. 3. Kapustę kiszoną płuczemy, mieszamy z drobno pokrojoną cebulą i boczkiem, dodajemy jajko i mąkę.
  4. 4. Doprawiamy solą pieprzem, kminkiem i smażymy mini placuszki.
  5. 5. Sos: W skład sosu wchodzi pietruszka, olej, ocet winny, czosnek, sól i pieprz. Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Sandacza układamy na placuszkach z kapusty, podajemy z cienko pokrojonym pomidorem i polewamy sosem chimichurri.
    Sos:
W skład sosu wchodzi pietruszka, olej, ocet winny, czosnek, sól i pieprz.
Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Sandacza układamy na placuszkach z kapusty, podajemy z cienko pokrojonym pomidorem i polewamy sosem chimichurri.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.827