Jaśminiowiec

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
10 łyżek sera - 10 do smaku
Jaja kurze - 5 sztuk
Cukier - wg. uznania
Mąka - 1 szklanka
Mąka - 2 łyżki stołowe
Sól - 1 szczypta
Jaja kurze - 6 sztuk
Ser - wg. uznania
Masło - 15 dkg
Budyń śmietankowy - 1 opakowanie
Rodzynki - 5 dkg
Migdał - 3 dkg
Cukier - wg. uznania
Cukier puder - 2 łyżki stołowe
Cukier waniliowy - wg. uznania
Dżem porzeczkowy - 1 szklanka
Mleko - 10 łyżek stołowych
Czekolada gorzka - 10 dkg
Ocena
4
4
Średnia 4 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaśminiowiec
  1. 1. Oddzielamy żółtka od białek (5 sztuk). Do białek dodajemy szczyptę soli i bijemy sztywną pianę.
  2. 2. Gdy piana jest tak sztywna, że nie spływa po odwróceniu miski do góry dnem, ciągle miksując dodajemy cukier (niecałą łyżkę).
  3. 3. Miksujemy kilka minut, aż masa znów będzie sztywna i dodajemy żółtka. Miksujemy przez kolejne kilka minut, do moment gdy powstała masa zacznie gęstnieć.
  4. 4. Następnie wysypujemy mąkę (szklankę i 2 łyżki) na sitko i po trochu "sitkujemy" mąkę na ciasto lekko mieszają. Po dodaniu wszystkiej mąki, ciasto wylewamy do prodiża z dnem wysmarowanym masłem lub margaryną.
  5. 5. Pieczemy około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.
  6. 6. Później jak go wyciągniemy z piekarnika niech postoi przez 5 min w blaszce, przez ten czas róbcie masę.
  7. 7. Później do robota kuchennego wkładamy ser pomieszany (jak na sernik) z jajkami, masłem, budyniem, cukrem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, bakaliami i dodajemy dżem porzeczkowy i niech się miesza przez 2 min.
  8. 8. Jak ciasto już wystygło to kroimy je na (od jednego do dwóch plastrów) ciasta i wlewamy do tej połówki / połówek tą masę i wsadzamy w zimne miejsce.
  9. 9. Później przygotowujemy polewę czekoladową. Rozpuszczamy czekoladę i mieszamy z mlekiem. Polewamy ciasto.
  10. 10. Jak kto chce niech posypie wiórkami kokosowymi do wyboru do koloru. I niech postoi przez 10 min. Wszystkim co robili i spróbowali to ciasto życzę SMACZNEGO!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: powyżej 12
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Inne
Rodzaj głównego składnika: jajka
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.186