Naleśniki z cukinią

Naleśniki z cukinią
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Cząber ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki z cukinią
  1. 1. Do mąki wbijamy jajko, dodajemy mleko i szczyptę soli.
    Do mąki wbijamy jajko, dodajemy mleko i szczyptę soli.
  2. 2. Miksujemy i dolewamy wodę, tak, by ciasto miało dość rzadką konsystencję.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Za pomocą łyżki wazowej nalewamy na patelnię ciasto i smażymy placki.
    Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Za pomocą łyżki wazowej nalewamy na patelnię ciasto i smażymy placki.
  4. 4. Kroimy cukinię w plastry, a następnie w ćwiartki.
    Kroimy cukinię w plastry, a następnie w ćwiartki.
  5. 5. Paprykę kroimy w paski.
    Paprykę kroimy w paski.
  6. 6. Obieramy pieczarki i kroimy je w kostkę.
    Obieramy pieczarki i kroimy je w kostkę.
  7. 7. Na patelni podsmażamy pieczarki. Pod koniec smażenia doprawiamy je solą i pieprzem.
    Na patelni podsmażamy pieczarki. Pod koniec smażenia doprawiamy je solą i pieprzem.
  8. 8. Lekko podsmażamy paprykę, dodajemy do niej cukinię, masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Lekko podsmażamy paprykę, dodajemy do niej cukinię, masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  9. 9. Doprawiamy do smaku pieprzem, tymiankiem i cząbrem.
    Doprawiamy do smaku pieprzem, tymiankiem i cząbrem.
  10. 10. Dodajemy pieczarki.
    Dodajemy pieczarki.
  11. 11. Na każdy placek kładziemy pół plasterka sera i farsz warzywny.
    Na każdy placek kładziemy pół plasterka sera i farsz warzywny.
  12. 12. Składamy naleśniki na pół i podgrzewamy na patelni.
    Składamy naleśniki na pół i podgrzewamy na patelni.
  13. 13. Podajemy na gorąco. Smacznego!
    Podajemy na gorąco. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.975